Alexandru Rafila detonează bomba: ”Numărul cazurilor de coronavirus este de 10-20 mai mare!”

Publicat: 16/06/2020 | 11:20

Profesorul doctor Alexandru Rafila a detonat bomba! El spune că numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus raportat nu ar fi cel real, ci este de 10-20 de ori mai mare.

CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE COVID-19 A CRESCUT. CE SPUNE ALEXANDRU RAFILA: ”E UN PROCENT MARE!” SFATURI PENTRU ROMÂNI

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus Alexandru Rafil, la Digi24.

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost”, a mai spus Rafila.

Exemplul orașului Wuhan, din China, de unde a pornit pandemia de coronavirus, l-a dat profesorul. Acolo s-a făcut o testare în masă a celor 10 milioane de oameni şi s-au găsit în urma acestei acțiuni mai puţin de 200 de bolnavi. „Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila detonează bomba: ”Numărul cazurilor de coronavirus este de 10-20 mai mare!”

În ceea ce priveşte testarea pentru anticorpi, profesorul Rafila a mai spus că, în privința testării pentru anticorpi, aceasta se va face eșantionat, la nivel naţional, iar în urma studiului de seroprevalență se va modifica și raportarea ratei de mortalitate. „Este importantă, ca să vedem şi să terminăm discuţiile, să vedem ce procent din populaţie a trecut prin boală, unde a fost mai frecventă trecerea prin boală şi care au fost categoriile cele mai afectate.

NU RATA: STARE DE NORMALITATE ÎN ROMÂNIA? MESAJUL LUI ARAFAT, AȘTEPTAT DE TOȚI ROMÂNII

Mai mult, în urma acestei testări, putem să revedem şi cifrele legate de mortalitate. Pentru că dacă eu am o mortalitate în momentul de faţă de 6%, raportat la numărul de cazuri pe care le-am depistat, sunt 22.000 de cazuri şi vreo 1.500 de decese, ulterior raportezi decesele la numărul de cazuri care rezultă în urma studiului de seroprevalenţă. Dacă să spunem că avem 2% din populaţie care a trecut prin boală, o să vedeţi că atunci raportăm mortalitatea la cele 400.000 de cazuri care înseamnă 2% din populaţie”, a explicat Alexandru Rafila.