Alexandru Rafila, anunț important pentru români. Când și unde nu suntem obligați să purtăm mască, după data de 15 mai

Publicat: 23/04/2020 | 09:36

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat anunțul președintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor.

Masca nu trebuie să o purtăm când ne deplasăm în aer liber. Cel puțin asta am înțeles eu și pare logic atunci când ne deplasăm pe stradă. Trebuie să punem masca atunci când ne urcăm într-un mijloc de transport care este o incintă închisă sau atunci când intrăm în încăperi în care mai este și o altă persoană.

RAPORT. Cifre cutremurătoare. Oamenii aceștia se confruntă cu o nesiguranță alimentară acută. Se vorbește inclusiv de „limita foamei” sau mai grav

Nu trebuie să purtăm masca dacă suntem în autovehiculul propriu. Dacă mergem cu bicicleta nu trebuie să purtăm masca pentru că ne împiedică la respirație. O să devină masca probabil o obișnuință. Am fost în Asia, iar acolo purtarea este frecventă, din cauza poluării, din diferite motive, dar acolo este ceva obișnuit”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit România TV.

VEZI AICI: UN MEDIC DE LA SPITALUL “VICTOR BABEȘ”, DESPRE COVID-19: “UNII PACIENȚI NU REALIZEAZĂ GRAVITATEA! DUCI BOALA PE PICIOARE PÂNĂ…”

“La întrecerile sportive nu vor putea fi implementate!”

La întrecerile sportive, la adunările mari de oameni nu vor putea fi implementare. Rămâne să vedem ce tip de mască vom purta, pentru că măștile medicale sunt destul de limitate, nu se găsesc, să vedem de unde le procurăm, sau vor fi măști textile, dar acestea nu au o protecție bună”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie.

NU RATA: MARCEL VELA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PERSOANELE +65 DE ANI. “AVEM ÎN ANALIZA O RELAXARE A PROGRAMULUI!” CE LI SE PREGĂTEȘTE VÂRSTNICILOR