Alexandru Rafila, anunț important după ce numărul de cazuri noi de coronavirus a explodat în România. “Asimptomaticii sunt sursa infectărilor!”

Publicat: 29/06/2020 | 13:49

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că principalul pericol în lupta cu noul coronavirus îl reprezintă asimptomaticii, precizând că știe cazuri în care oameni sănătoși s-au infectat de la aceștia.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN ÎNTREAGA LUME! PANDEMIA DE CORONAVIRUS A FĂCUT PESTE 10 MILIOANE DE VICTIME

Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome„, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: “Nu e rău ca ei să fie izolați!”

Totodată, Alexandru Rafila este de părere că izolarea pacienților asimptomatici ar fi o soluție bună. „Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomanările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimpromaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului„, a mai spus Alexandru Rafila.

NU RATA: CUM EVOLUEAZĂ NOUL CORONAVIRUS ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ! SIMPTOMELE UNUI COPIL INFECTAT CU BOALA MORTALĂ APĂRUTĂ ÎN CHINA

Încă 269 de cazuri noi de coronavirus în România

Până pe 29 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.