Alexandru Rafila a rupt tăcerea! Motivul pentru care numărul persoanelor vindecate de COVID-19 crește rapid în România

Publicat: 04/05/2020 | 14:33

Până pe 4 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19. Dintre acestea, 5.269 au fost declarate vindecate și externate. De altfel, numărul oamenilor care au scăpat de virus a crescut simțitor în ultimele zile.

VEZI AICI: A FOST TESTAT MEDICAMENTUL ANTI COVID-19, IAR REZULTATELE SUNT MIRACULOASE! A AJUNS ȘI ÎN ROMÂNIA

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a precizat că românii au contractat, de regulă, forme ușoare și medii de infectare, fapt care justifică creșterea rapidă a persoanelor vindecate.

Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250. Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore. De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

ULTIMĂ ORĂ. Klaus Iohannis: Starea de urgență nu va fi prelungită! România va intra în stare de alertă

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru – șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare„, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

400.000 de români s-ar fi infectat, de fapt, cu coronavirus

Recent, Alexandru Rafila susținea că 400.000 de români au trecut deja peste infectarea cu COVID-19, multe dintre persoane fiind asimptomatice. Totodată, reputatul medic anunța că autoritățile nu ascund numărul real de cazuri, așa cum au fost acuzate.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE NELU TĂTARU! CÂND VA AJUNGE MEDICAMENTUL PENTRU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

“Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem ninic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila.