Alexandru Rafila a izbucnit în râs după ce a auzit declarațiile făcute de Nelu Tătaru. VIDEO

Publicat: 05/08/2020 | 16:08

Alexandru Rafila a avut o criză de râs după ce a auzit declarațiile făcute de Nelu Tătaru referitoare la pandemia de coronavirus. Profesorul nu s-a putut abține, iar afirmațiile făcute de Ministerul Sănătății i-au stârnit hohote de râs.

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății a fost invitat, marți, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” și a fost rugat să comenteze afirmațiile făcute de Nelu Tătaru. (CITEȘTE ȘI: HORIA BRENCIU A PETRECUT ”INCOGNITO” PE PLAJĂ CU PRIETENII ȘI FAMILIA…)

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm în următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (…), a fost prima declarație la care Alexandru Rafila a început să râdă.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, a fost a doua declarație a lui Nelu Tătaru, la care Alexandru Rafila a izbucnit și mai tare în râs.

Declarațiile fără sens făcute de Ministerul Sănătății i-au stârnit hohote de rîs lui Alexandru Rafila. Iar, apoi, după ce s-a calmat a spus pe un ton mai serios: ”Cred că rezultă mai degrabă speranța unei stabilizări a situației. Cred că un val cu două faze, cred că la asta s-a referit domnul Ministru”.

Momentul poate fi vizionat de la min 42:42.

Coronavirus România

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL UCIDERII LUI EMI PIAN! CINE ESTE CRIMINALUL ȘI CUM S-A PRODUS MOARTEA)

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 48 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.