Alexandru Dobrinov, medic român din Elveția, mărturisiri cutremurătoare despre epidemia de Covid-19 din România: „Cazurile se vor multiplica”

Publicat: 28/03/2020 | 16:27

Pandemia de coronavirus din România evoluează tot mai mult de la o zi la alta, echipamentele medicale încep să fie tot mai greu de găsit, iar medicii fac eforturi supraomenești să-i salveze pe cei testați pozitiv cu Covid-19. Alexandru Dobrinov este medic de familie în Elveția și cu greu mai poate să-și găsească puterea de a vorbi despre pandemia mondială care a pus la pământ toate țările. 

Alexandru Dobrinov, medic de familie din Elveția, face dezvăluiri cutremurătoare despre pandemia mondială de coronavirus. Acesta este de părere că se vor înmulți cazurile de infectare cu Covid-19, iar oamenii trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a se proteja cât mai mult.

SURSE: Un medic de la Spitalul Militar Focșani ar fi ascuns că fiul său s-a întors din Italia! 32 de cadre medicale suspecte de COVID-19 (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Pentru digi24.ro, medicul din Elveția a povestit că echipamentele medicale se găsesc, de la o zi la alta, din ce în ce mai rare și se descurcă fiecare așa cum poate.

„Cazurile se vor multiplica…E greu pentru noi, pentru că suntem expuși. În cabinet cred că am vreo 20-30 de pacienți care sunt bolnavi. Sunt multe cazuri. Nu avem material. Asta care o am e o mască de șantier pe care mi-a dat-o o pacientă, protejează un pic mai bine decât masca chirurgicală. Teste nu avem destule. Trebuie să efectuăm numai la pacienții care sunt în stare relativ gravă” a spus medicul, pentru sursa citată.

„Măsurile în România au fost luate cam cu 10 zile după Elveția. Poate să se aștepte la o multiplicare a cazurilor, să aibă curaj. Să se protejeze cât mai bine, să respecte regulile de protecție și de igienă și contactul cu familia să fie cât mai mic. Am foarte mare grijă cu familia. Nu prea mai îmi văd copii, că am doi copii mari care sunt independenți și nu mă mai duc să îi văd. La părinți mă duc o dată pe săptămână și le fac cumpărăturile. Le las în fața ușii și vorbim câteva minute la geam. Sunt o persoană expusă și mă aștept oricând să mă îmbolnăvesc” a mai punctat medicul.