Alexandru Arșinel a scăpat de COVID-19. Maestrul s-a externat de la „Matei Balș”

Publicat: 10/05/2021 | 16:38

CANCAN.RO publică, în exclusivitate, informația că Alexandru Arșinel a fost externat chiar în aceste momente din spital, după trei săptămâni în care atât el, cât și soția lui au luptat cu complicațiile produse de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Marele actor a făcut declarații în exclusivitate pentru Gândul.ro despre momentul ieșirii din spital, după ce a stat cu sufletul la gură mai multe săptămâni, în care a fost nevoit să facă față virusului ucigaș COVID-19. „Chiar acum mă externează, mă simt bine, chiar acum plec acasă, o să am o zi plină, medicii au decis că sunt bine din punct de vedere al sănătății. M-ați sunat chiar în momentul externării, mă așteaptă fiul meu jos”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru Gândul.ro.

Alexandru Arșinel a fost internat pe 17 aprilie la Institutul „Matei Balș”, cu COVID-19, la două luni de la rapelul vaccinului împotriva bolii. Actorul și soția sa au stat o săptămână în spital, după care au fost externați.

Din nefericire, fostul director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București nu s-a simțit bine și a fost nevoit să se întoarcă la „Matei Balș”, unde medicii l-au ținut sub observație până astăzi, 10 mai. Actorul și-a petrecut Paștele sub tratament, după ce virusul COVID-19 i-a slăbit organismul și a fost nevoie de supravegherea permanentă a cadrelor medicale.

Fericit că a scăpat de complicații

Soția lui Alexandru Arșinel este acasă, nerăbdătoare să-l vadă, iar la externare a fost așteptat de fiul lui. Marele actor este foarte fericit că după atâtea săptămâni de spitalizare a reușit să scape de complicațiile virusului, dar și de infecția cu COVID-19.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, a fost vaccinat cu serul de la Pfizer, în urmă cu două luni, ca și soția lui, Marilena. Cei doi s-au vindecat de COVID, însă actorul s-a reîntors în spital.

„Cazul Arşinel este dovada că, dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar, dacă o fac, e o formă uşoară. Nu a avut nevoie de oxigen (actorul Alexandru Arşinel, n.r.)”, a declarat Adrian Marinescu, directorul medical de la Matei Balș.

Marele actor s-a luptat, în trecut, cu mai multe probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi în 2013, iar în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, în urma unui infarct. De asemenea, lunile trecute, fostul coleg de scenă al regretatei Stela Popescu a suferit o intervenție minoră și la ochi.