Alex Vasilache, solistul trupei JukeBox, este primul artist care s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Publicat: 07/01/2021 | 15:44

Alex Vasilache, solistul trupei JukeBox, este primul artist din România care s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Cântărețul a dezvăluit motivul pentru care a avut întâietate la vaccin.

Imunizarea împotriva coronavirusului a început de la finalul anului trecut, iar întâietate au avut cadrele medicale. Puțini, însă, sunt cei care știu că Alex Vasilache a absolvit Facultatea de Medicină Generală. Pandemia l-a ambiţionat şi a stat o vară întreagă să se pregătească de rezidenţiat.

Artistul a început munca în spital chiar din această lună, fiind rezident la secția de boli infecțioase. Alex Vasilache a declarat că se simte bine după vaccinul anti-COVID şi că nu a fost o experiență diferită.

„Sunt un pic obosit că m-am trezit foarte devreme astăzi. Sunt de la 5 în picioare. Experienţa nu este diferită faţă de orice alt vaccin pe care majoritatea populaţiei din România l-a făcut, având în vedere că noi suntem o ţară în care schema de vaccinare obligatorie este destul de bogată. Şi atunci, cine şi-a făcut măcar un vaccin gripal sau împotriva hepatitei B, sigur ştiu despre ce e vorba. O înţepătură ca la albinuţe cum le spunem la copii. După aia s-ar putea înroşi la locul acela sau să te jeneze un pic sau să te simţi un pic mai moleşit a doua zi, dar nimeni din cei care îi cunosc, îmi sunt colegi sau care s-au vaccinat nu au avut aşa ceva.

Decizia de vaccinare este una personală. Am prin natura faptului că sunt rezident de Boli infecţioase, am beneficiu de a avea acces la informaţii de primă mână, de la profesorii noştri de boli infecţioase. Cu toţii susţin că una din şansele de a ieşi din pandemia asta, de a ne recăpăta vieţile de dinainte este ca aproximativ 80% din populaţie să fie vaccinată”, a declarat Alex Vasilache.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că se va ajunge la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic. Din a doua jumătate a lunii ianuarie, o să înceapă și vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare, destinată personalului din centrele medico-sociale.

„Eu cred că vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social. Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie, ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a declarat  Valeriu Gheorghiță.