Alertă! Un deținut periculos a evadat de la un punct de lucru din Satu Mare. Polițiștii au demarat căutările

Publicat: 27/06/2020 | 14:46

Un anunț îngrijorător vine de la polițiștii din Satu Mare. Un deținut, în vârstă de 25 de ani, a reușit să evadeze de la unul dintre punctele de lucru. Autoritățile au demarat căutările și se tem că tânărul ar putea încerca să părăsească țara.

Tânărul fusese condamnat la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din primele informații, se pare că, acesta a evadat sâmbăta, în jurul orei 11:30. (CITEȘTE ȘI: UN RENUMIT DEȚINUT DIN ROMÂNIA SE REVOLTĂ DIN ÎNCHISOARE! SUSȚINE CĂ I S-A FĂCUT ”MANEVRĂ” CU ZILELE COMPENSATORII)

 „Vă informăm că, sâmbătă, în jurul orei 11:30, s-a constatat că deţinutul Varga Marius, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Satu Mare (GAZ penitenciar)”, potrivit ANP.

Pedeapsă în regim semi-deschis

Deținutul executa o pedeapsă cu regim deschis, motiv pentru care se afla la unul dintre punctele de lucru din Satu Mare. În acest moment autoritățile au demarat cătările și au luat toate măsurile necesare. (VEZI ȘI: CAZ INEDIT LA O ÎNCHISOARE DIN ROMA! DOI DEȚINUȚI AU EVADAT, DAR AU LĂSAT UN BILET ÎN CARE PROMIT CĂ SE VOR ÎNTOARCE)

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul purta: tricou roșu, blugi albaștri, teniși”, se precizează în comunicatul ANP.

Pentru acest gest tânărul riscă o prelungire a pedepsei cu până la trei ani. Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.