Alertă! România, ținta unui atac terorist? Anunțul făcut de un simpatizant ISIS

Publicat: 09/01/2020 | 08:15

Serviciul Român de Informații a fost alertat, un sirian ce a fost expulzat din România în 2017, pentru că recruta tineri dispuși să lupte pentru ISIS, vrea să se întoarcă în țară. Acesta a deschis un proces prin care urmărește întoarcere pe teritoriul României. (CITEȘTE ȘI: ROXĂNICA I-A ACCEPTAT CEREREA ÎN CĂSĂTORIE, DAR ”DA!”-UL L-A COSTAT PE MILIONAR APROAPE 20.000 €!)

Mahmoud Bascho a fost declarat indezirabil în urmă cu trei ani, iar recent a deschis un proces în carea solicită revizuirea deciziei de expulzare. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel București, însă după o analiză a cazului magistrații au declinat cauza Curții Supreme. (VEZI ȘI: CEL MAI SÂNGEROS ATENTAT TERORIST DIN ISTORIE: 258 DE MORȚI! ISIS A REVENDICAT ATACURILE)

„Admite excepţia necompeteneţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti

Dosarul o să fie fi judecat de ICCJ, iar dacă cerere sirianului o să fie acceptată, acesta se va putea întoarce în țară, împreună cu soția lui.

În 2017 s-a luat decizia declarării ca fiind indezirabili atât pentru Mahmoud Bascho, cât şi soţia acestuia, Nina Rosebrock.

„Admite sesizarea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Declară ca indezirabili pe teritoriul României, pentru o perioadă de 10 ani, pe pârâţii Mahmoud Bascho şi Nina Rosebrock. Dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată. Executorie. Hotărârea se comunică Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâţilor şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, au decis magistraţii.