Alertă pe Transfăgărășan! Intervenție pentru a salva nilte turiști aflați pe marginea prăpastiei

Publicat: 10/12/2019 | 20:17

O masina in care se afla mai multi turisti straini este blocata pe marginea unei prapastii, pe Transfagarasan. Din primele date masina a fost localizata la doi kilometri mai sus de cabana Capra si in interiorul autoturismului sunt trei adulţi şi un copil, cetăţeni israelieni.

O echipa mixta formata din jandarmi montani, salvamontisti si pompieri intervine in aceste momente. Se pare ca una dintre persoanele din masina este ranita. Turistii straini au alertat autoritatile de teama ghetii si nu pentru ca era pericol iminent.

Salvatorii au intervenit la apelul de pe Transfagarasan. Desi initial s-a crezut ca turistii sunt in pericol pe marginea prapastiei, de fapt acestia se temeau sa mai continue deplasarea din cauza carosabilului alunecos. O femeie a primit ajutor pentru ca aceasta acuza dureri in urma unei căzături pe gheață.

Turistii au fost găsiți cu mașina pe carosabil, iar din cauza gheții le-a fost teamă să-și continue deplasarea. Spre locul indicat s-au deplasat si un echipaj de jandarmi și salvamontisti. Acestia au fost insotiti pana in zona unde drumul a devenit usor practicabil.

Salvamontistii din Prahova sunt si ei in misiune in aceste momente pe Valea Cerbului, unde patru tineri, care coborau de la Vf.Omu, au fost surprinsi de lasarea intunericului si au cerut ajutor salvamontistilor.
O echipa din Busteni si Prahova îi cauta