Alertă! Numărul pacienților infectați cu coronavirus de la Spitalul Victor Babeș s-a dublat. “Sunt aduși de DSP!”

Publicat: 15/06/2020 | 11:41

Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeș din București, a anunțat că numărul de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultima perioadă. Medicul se așteaptă ca situația să meargă pe același sens și în următoarele zile.

CITEȘTE ȘI: NOU FOCAR DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. PESTE 31 DE MUNCITORI DIN BRĂILA, DEPISTAȚI POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS

La Victor Babeș am constatat o creștere cam de 10 zile a celor care se prezintă. Sunt aduși de DSP, cu teste pozitive, sunt obligați să se interneze. În ultimele 3-4 zile, numărul celor care se internează a crescut. De la 18-20 de persoane zilnic, am ajuns la 35-40 de persoane”, a spus Emilian Imbri la Digi24.

“Cazurile grave sunt rare!”

Emilian Imbri a precizat că, din fericire, cazurile grave sunt rare. “La fel ca pe tot parcursul pandemiei, cazurile grave sunt rare, 1-2 cazuri care necesită supraveghere deosebită și internarea în terapie intensivă. Mai putem sublinia că în ultimele 2-3 zile nu mai sunt persoane în varstă aduse de la căminele de bătrâni, cum am avut câteva zile, ci vin persoane care se infectează printr-o infectare comunitară. Nu e vorba de o testare accentuată.

Infectările se fac de la om la om, datorită relaxării, pe care anumite persoane au luat-o în serios, în sensul că s-au relaxat prea mult, motiv pentru care ne gândim că s-ar putea ca și în următoarele zile să avem un număr mai mare de pacienți”, a adugat el.

NU RATA: MEXICUL, ÎN PLINĂ LUPTĂ CU VIRUSUL COVID-19! AU FOST ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 17.000 DE DECESE CAUZATE DE CORONAVIRUS

Emilian Imbri: “Mă aștept la o explozie!”

Emilian Imbri a mai precizat că se așteaptă ca, odată cu măsurile de relaxare care intră în vigoare din 15 iunie, să crească și mai tare numărul de internări.

“Mă aștept ca numărul de cazuri care se pozitivează sa fie mai mare și să avem mai mulți internați. Nu mă aștept la o explozie, mă aștept la o creștere treptată și sper să ne încadrăm și să facem față cu numărul de paturi pe care le avem în spitalele repartizate pentru acești bolnavi și să nu ținem încă blocate, cum nici Ministerul Sănătății nu dorește, spitalele suport. O parte măcar să poată reintra în circuit”, a mai spus medicul.