Alertă METEO! Galați, sub avertizare cod roșu de inundații

Publicat: 20/06/2021 | 20:03

O avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul Galați a fost emisă duminică de hidrologi, valabilă până la miezul nopții.

În intervalul orar 17.45 – 24.00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Geru – bazin amonte confluență cu râul Suhu (afluenți ai Siretului), Corazel (afluent al Bârladului), județul Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Călmățui – bazin superior. După-amiaza, localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri din judeţul Galați s-au aflat sub avertizare Cod roşu de ploi torenţiale.

Ploile fac ravagii în România

Furtunile și ploile puternice au provocat deja viituri, inundații, dar și pierderi de vieți omenești. Vineri seară, polițiștii din Galați au fost sesizați, prin apel la 112, de faptul că un bărbat ar fi căzut într-o canalizare descoperită, plină cu apă. La faţa locului s-au deplasat atât poliţişti, cât şi pompieri şi un echipaj SMURD. Din păcate, însă, medicii nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața bărbatului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs decesul bărbatului.