Alertă medicală în SUA. Petreceri ”COVID” pentru infectare voluntară cu noul coronavirus

Publicat: 07/05/2020 | 09:48

Autoritățile americane sunt în alertă după ce au apărut informații conform cărora sunt organizate petreceri ”COVID” pentru infectarea… voluntară cu noul coronavirus.

Totul se întâmplă în statul Washington, iar aceste petreceri poartă numele halucinant de „Vino cu propriul tău coronavirus”. Potrivit informaților furnizate de The Guardian, petrecerile sunt organizate de persoane sănătoase tocmai pentru a se infecta cu noul coronavirus. Motivul l-ar constitui chiar speranța că, în acest fel, va fi grăbit procesul de imunizare și, implicit, procesul de vindecare.

”Oficialii de sănătate din comitatul Walla Walla primesc rapoarte despre petrecerile Covid-19 care au loc în comunitatea noastră, unde persoanele neinfectate se amestecă cu o persoană infectată pentru a fi infectate cu noul coronavirus”, au declarat reprezentanți ai autorităților într-un comunicat de presă.

(CITEȘTE ȘI: CEL MAI TÂNĂR PACIENT VINDECAT DE COVID-19 ARE DOAR 16 ZILE: ”M-AM SPERIAT, DAR AM DECIS SĂ-L LAS PE MÂNA MEDICILOR”)

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Este inacceptabil”

94 de persoane din comitatul respectiv au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Iar multe dintre cazuri au apărute ca urmare a acestor „petreceri COVID”, a declarat Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității, considerând că este vorba despre ”iresponsabilitate”, iar cei care participă la astfel de ”petreceri” pun în pericol sănătatea publică.

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a transmis oficialul.

(VEZI ȘI AICI: CRISTIAN AMARANDEI, ȘEFUL ISU BOTOȘANI, CONFIRMAT CU COVID-19. UNDE A FOST INTERNAT COLONELUL)