Alertă medicală la bordul unui portavion american. Cel puțin 30 de militari au fost testați pozitiv la noul coronavirus

Publicat: 28/03/2020 | 11:13

Posturile de televiziune ABC News și Fox News au făcut publice informații îngrijorătoare referitoare la un portavion american. În urma testelor medicale efectuate la bordul portavionului, cel puțin 30 de militari sunt infectați cu noul coronavirus.

Militarii se află, acum, în carantină, potrivit celor două surse citate. Portavionul implicat este USS Theodore Roosevelt, iar militarii testați pozitiv la COVID-19 se află pe insula Guam.

Thomas Modly, secretar interimar al marinei militare a Statelor Unite ale Americii, a transmis încă de acum două zile că vor fi testaţi toţi cei aproximativ 5500 de membri ai echipajului pentru a se cunoaște situația medicală reală de la bordul portavionului.  Pe de altă parte, reprezentanții marinei militare americane au dat asigurări că personalul infectat cu noul coronavirus va rămâne în carantină și nu va intra în contact cu populaţia locală a insulei Guam pentru a nu provoca o răspândire a infecției cu COVID-19.

Portavionul USS Theodore Roosevelt a plecat din San Diego în luna ianuarie şi a făcut o escală ”neanunţată” la o bază navală din Guam, acolo unde se află şi acum.

(VEZI ȘI AICI: ADOLESCENTĂ DE NUMAI 16 ANI, MOARTĂ DIN CAUZA INFECTĂRII CU CORONAVIRUS: „AVEA DOAR O MICĂ TUSE”)