Alertă la Spitalul din Timișoara! Nouă cadre medicale și 10 pacienți, contamintați cu COVID-19

Publicat: 05/08/2020 | 09:30

Nouă cadre medicale și 10 pacienți au fost diagnosticați cu SAR-CoV-2 marți seară la Spitalul Județean din Timișoara.

Clinica de Chirurgie Vasculară, anchetă epidemiologică

Cazurile de îmbolnăvire au fost descoperite la Clinica de Chirurgie Vasculară. Asistente, infirmiere și pacienți internați acolo au început să aibă simptome ce COVID-19, iar până acum 19 persoane au fost confirmate în total cu noul coronavirus.

De asemenea, conducerea unității sanitare a luat decizia să carantineze secția pentru o perioadă de 14 zile, iar pacienții testați negativ să fie externați sau mutați pe alte secții.

Mai mult, pacienții asimptomatici vor fi transferați la spitalele destinate acestor cazuri, dacă starea de sănatate le permite, până la repetarea testului.

Întreaga secție a fost dezinfectată, iar această procedură se va repeta până la externarea tuturor pacienților.

O asistentă „anti-COVID” a infectat o întreagă secție

În urmă cu o lună, spitalul CFR din Timișoara a devenit focar de infecție cu noul coronavirus din cauza unei asistente care a fost lăsată să profeseze deși susținea că nu crede în existența virusul.

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat: „Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră.

Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană. Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, la Digi24.