Alertă la Arad! 24 de copii au fost afectați de dezinsecția de la liceu. Câți au ajuns la spital

Publicat: 13/01/2020 | 22:49

Potrivit ISU Arad, 24 de elevi de la Liceul German au ajuns până luni seara la Spitalul Județean, dintre care șase au fost internați. Prefectul județului a convocat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

ISU Arad a anunțat că 24 de copii care învață la Liceul German au ajuns la Spitalul Județean de Urgență după ce s-au simțit rău. Șase dintre aceștia au fost internați, unul a refuzat internarea, nouă au fost externați, iar opt copii sunt încă la Unitatea de primiri Urgențe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Arad, Simina Roz, a declarat, pentru Mediafax, că elevii au spus că nu au simțit miros la școală, dar că, la un moment dat, a început să li se înroşească pielea, să li se irite faţa şi ochii.

În sprijinul specialiștilor ISU Arad a ajuns la Liceul German și un echipaj CBRN de la ISU Bihor. Echipele fac cercetări pentru a stabili care este cauza care a dus la intoxicarea copiilor.

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat pentru luni seara, la ora 22.30, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sala de ședințe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. La această întâlnire va fi făcută o evaluare și se vor lua măsuri pentru clarificarea situației.