Alertă în toată țara! A fost identificat primul român infectat cu coronavirus. Bărbatul a fost internat în spital

Publicat: 13/02/2020 | 15:28

Ministerul Român de Externe a anunțat că avem primul caz al unui roman depistat pozitiv cu Covid-19. Bărbatul se află la ora actuală internat într-un spital din Japonia.

Românul diagnosticat cu coronavirus a fost pe nava de croazieră ”Diamond Princess”, aflată în carantină, în Japonia. În total, pe vasul nipon sunt 17 cetățeni români, dintre care 15 sunt turiști, iar doi sunt membri ai echipajului.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul român a fost transferat într-un salon izolat, iar acum se află sub  tratament la un spital specializat pentru asemenea situații.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, potrivit MAE.

Peste 200 de cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate pe vasul de croazieră din Japonia.