Alertă în Timiș! Alți șase români sunt suspecți de coronavirus! Oamenii au intrat în contact cu bărbatul confirmat cu Covid-19

Publicat: 03/03/2020 | 16:35

Este alertă în județul Timiș după ce au apărut alți șase suspecți de coronavirus. Oamenii se pare că ar fi intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, confirmat astăzi cu virusul apărut în China.  Românii stau izolați la domiciliu momentan. În total, patru cazuri de coronavirus sunt confirmate în România.

Bărbatul infectat cu coronavirus s-a aflat în acelaşi avion, care a venit în 20 februarie din Bergamo (Italia), cu femeia de 38 de ani care a fost confirmată cu acelaşi virus şi care este internată la spital. De altfel, bărbatul a stat chiar pe locul de lângă această femeie, în aeronavă.

„Infectarea s-a produs prin contactul mai lung de 15 minute la o distanţă mai mică de doi metri. O cale de transmitere este cea aeriană, care este mai intensă dacă stai cu cineva de vorbă sau lângă el timp de peste 15 minute la o distanţă de 2 metri”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Marți, bărbatul confirmat cu noul coronavirus a fost transportat la spital cu izoleta, de către un echipaj SMURD. În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii faţă de care vor fi luate măsurile de autoizolare.