Alertă în SUA. Șase persoane au murit în Washington din cauza coronavirusului

Publicat: 03/03/2020 | 07:54

Autoritățile americane au confirmat șase decese cauzate de noul coronavirus, cinci dintre persoanele decedate locuind în King County, potrivit informațiilor furnizate de postul de televiziune CNN.

Cel de-al șaselea deces a fost înregistrat în Snohomish County, a transmis aceeași sursă. În Statele Unite ale Americii au fost testate pozitiv 92 de persoane, în timp ce – la nivel mondiale – numărul deceselor a crescut la 3.083.

În ceea ce privește numărul persoanele infectate cu noul coronavirus, ultimele statistici indică 91.100 de persoane infectate.

Coronavirus în România

La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și peroanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile . Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

“Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util. Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus”, transmit oficialii Ministerului Sănătății.