Alertă în România! Feriți-vă de tânărul din imagine. Dacă îl vedeți, sunați urgent la Poliție!

Publicat: 24/06/2020 | 10:09

Locuitorii din Iași și nu numai sunt în alertă de câteva ore. Un tânăr este căutat de poliție pentru furt, acesta fiind după toate probabilitățile unul foarte periculos.

VEZI AICI: AM AFLAT SECRETELE HOȚILOR ROMÂNI CARE FURAU DIN TIR-URI AFLATE ÎN MERS

Pe grupul de Facebook “Ești din Iași dacă…”, un utilizator a postat un mesaj scurt și la obiect despre situație, precum și două poze cu infractorul.

Mare grijă la acest individ! A pătruns în curtea unei case din zona CUG, din care a furat o trotinetă electrică + alte mărunțișuri. Trotineta a fost recuperată, dar făptașul încă este în libertate și căutat de poliție. Cine are cunoștință despre acest individ este rugat să anunțe la Secția 6 poliție!”, este anunțul postat pe grupul de Facebook “Ești din Iași dacă…”.

Câți ani de închisoare riscă în România

Potrivit legii din România, luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(VEZI ȘI: Decizie de ultimă oră în cazul hoților care au furat 1.000.000 € de la Joshua Castellano)

Pe durata stării de urgență, Ministerul Justiţiei a arătat că, potrivit Codului penal, “orice infracţiune săvârşită împotriva unei persoane vulnerabile (bolnave) poate fi pedepsită în regim agravat. La pedeapsa prevăzută de lege pentru respectiva infracţiune se poate adăuga un spor de 2 ani de închisoare”.

Astfel, furtul calificat, dacă infractorul a profitat de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate datorată sării de sănătate, se pedepseşte cu un maximum de 7 ani de închisoare.