Alertă în Marea Britanie! Șapte oameni au murit după ce au făcut cheaguri de sânge. Fuseseră vaccinați cu AstraZeneca

Publicat: 03/04/2021 | 17:26

Șapte persoane au murit în Marea Britanie, la scurt timp după ce se vaccinaseră cu AstraZeneca. Pacienții au făcut cheaguri de sânge, dar au fost, pe lângă acestea, și câteva cazuri de tromboză.

Iar cei șapte oameni au decedat dintr-un număr de 30 de cazuri identificate până acum, a anunțat sâmbătă Agenţia Britanică de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale (MHRA), potrivit AFP, preluată de Agerpres. ”Din nefericire, șapte persoane au murit”, a fost precizarea MHRA, printr-un comunicat transmis AFP. (CITEȘTE ȘI: CÂT DUREAZĂ, DE FAPT, IMUNITATEA DUPĂ VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19? CE S-A DESCOPERIT)

Alertă în Marea Britanie! Șapte oameni au murit după ce au făcut cheaguri de sânge. Fuseseră vaccinați cu AstraZeneca

De asemenea, Agenţia a declarat că a primit, până în prezent, rapoarte despre 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi despre alte opt cazuri de tromboze asociate cu un deficit de trombocite, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate. „Analiza noastră aprofundată asupra acestor rapoarte continuă”, a declarat directorul MHRA, June Raine, în comunicat, adăugând că nu a fost raportat niciun caz similar în cazul administrării vaccinului Pfizer/BioNTech. (NU RATA: PERSOANELE VACCINAT MAI TREBUIE SĂ POARTE MASCĂ? RĂSPUNSUL OFERIT DE VALERIU GHEORGHIȚĂ)

Agenţia Britanică de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale a subliniat, după ce a publicat un aviz privind efectele secundare ale vaccinurilor, că „riscul formării acestui tip de cheaguri de sânge este foarte scăzut”. „Numărul şi natura efectelor secundare raportate până acum nu sunt neobişnuite prin comparaţie cu alte tipuri de vaccinuri de uz comun”, a adăugat Agenţia de Reglementare.

Vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, face obiectul unor suspiciuni în mai multe ţări după înregistrarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge. În urma acestora, unele ţări au decis să nu administreze serul la persoanele sub o anumită vârstă.