Alertă în Marea Britanie! O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a început să se răspândească

Publicat: 14/12/2020 | 22:22

Deși sperăm cu toții să scăpăm cât mai repede de pandemia de coronavirus, se pare că se dezvoltă anumite tulpini care încetinesc și chiar complică acest lucru. În Marea Britanie, o nouă tulpină de coronavirus a ajuns să se răspândească cu repeziciune.

În Marea Britanie a fost identificată o nouă tulpină de coronavirus, care se răspândește cu repeziciune. Se pare că în peste 60 de autorități locale s-au înregistrat numeroase cazuri până acum, după cum informează presa din Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut chiar de către secretarul pentru sănătate, Matt Hancock. Acesta a mărturisit că noua tulpină de coronavirus are o răspândire foarte rapidă și deja a afectat peste 60 de autorități locale.

OMS a fost notificată. Marea Britanie a început cercetările

Cu toate acestea, secretarul pentru sănătate a declarat că noua tulpină de COVID nu provoacă boli mai grave și că vaccinul va fi eficient și contra acesteia.

„Am identificat în prezent peste 1.000 de cazuri cu această tulpină predominant în sudul Angliei, deși cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită, dar măsurile trebuie să fie, în orice caz, „rapide şi decisive”, a spus oficialul, notează Mediafax.

Câte cazuri s-au înregistrat azi, în România

Coronavirus România 14 decembrie. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul de infectări înregistrat în ultimele 24 de ore: 3.252. De la începutul pandemiei de COVID-19 au fost confirmate 559.587 de cazuri de persoane infectate. 460.780 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, 42.741 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.222 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 65.168 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 137 de persoane.