Alertă în magazinele din Europa, după ce un sortiment de biscuiți a fost retras de la vânzare! Anunțul făcut de oficialii ANSVSA

Publicat: 15/12/2020 | 19:25

A fost stare de alertă în numeroase mazagine din Europa, după ce un sortiment de biscuiți de la firma Croco a fost retras de la vânzare din cauza unei nereguli descoperite de specialiști. Conform declarațiilor făcute de cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), produsul are în compoziția sa oxid de etilenă în seminţele de susan peste limita admisă. Oficialii le-au cerut celor care au cumpărat acești biscuiți să nu îi consume și să îi returneze în magazinul din care i-au achiziționat.

Oficialii ANSVSA au anunțat prin intermediul unui comunicat că au cerut retragerea de la vânzare a produsului.

“În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g, CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, se arată în informarea Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, relatează jurnaliștii de la digi24.ro..

Loturile cu pricina au următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120, data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

Un lot de biscuiți de la firma Croco a fost retras de pe piață în urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilenă din semințele de susan utilizate în compoziție © pixabay.com/ro
Un lot de biscuiți de la firma Croco a fost retras de pe piață în urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilenă din semințele de susan utilizate în compoziție © pixabay.com/ro

Nu rata: Raed Arafat trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe români să țină cont de măsurile impuse de autorități: “Am văzut invitații la petreceri. Nu există așa ceva”

“Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, au mai precizat reprezentanții de la ANSVSA.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro