Alertă în Italia! Peste 100 de oameni sunt infectați cu coronavirus. Școlile din Milano au fost închise

Publicat: 23/02/2020 | 14:47

Autoritățile italiene iau măsuri de la o oră, la alta, după ce în urmă cu câteva zile au fost confirmate primele decesuri cauzate de virusul Covid-19 pe teritoriul țării lor. Rapid, numărul celor infectați a ajuns la o sută. Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a anunțat în urmă cu puțin timp că școlile din oraș vor fi închise timp de o săptămână.

”Îi vor propune președintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana, să extindă această măsură la nivelul zonei metropolitane. Este o intervenție prudentă. Decizia este valabilă o săptămână, cred că e suficient. ”, a declarat Sala.

Orașul Milano se află în regiunea Lombardia, cea în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de coronavirus în Italia – 89. Cel puțin doi oameni au fost infectați în Milano.

Agenția italiană, Ansa, scrie că Attilo Fontana a confirmat faptul că numărul celor contaminați a depășit 100.

În prezent sunt căutate soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum și ”spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”

Printre cei infectați, deocamdată nu se află niciun român. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 2.458, la nivel global. Iar numărul celor infectați, la 78.572.