Alertă în două mari spitale din Capitală. Doi pacienți au expus aproape 100 de cadre medicale la COVID-19

Publicat: 25/03/2020 | 20:15

Un pacient internat la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, care fusese transferat de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, în noaptea 20 și 21 martie 2020 a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19.

De când se află în unitatea medicală bucureșteană bărbatul a intrat în contact cu peste 30 de persoane, potrivit Digi24.ro.

Pacientul fusese transferat în noaptea dintre 20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, unde au fost infectați peste 170 de pacienți și medici, iar unitatea a fost închisă.

A suferit două operații

Bărbatul, care nu fusese testat pentru Covid-19 la unitatea din Suceava, a suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 în Spitalul de Arși București anunță Ministerului Sănătății.

În 23 martie, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului, având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu Covid-19 și, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

În spital s-a demarat o ancheta epidemologică

După ce pacientul a fost testat pozitiv, s-a demarat ancheta epidemiologică de urgență la spital. Au fost depistați 31 de contacți, dintre care 28 sunt cadre medicale.

Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar cei trei pacienți identificați ca și contacti indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru Covid-19.

Situația similară la Spitalul Obregia din București

70 de cadre medicale de la Spitalul Obregia din București sunt izolate la domiciliu. Măsura a fost luată după ce unul dintre pacienții internați în unitatea medicală a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus.