Alertă în Buzău! 12 cadre medicale infectate cu COVID-19 la Spitalul Județean. 32 de buzoieni au fost confirmați în ultimele 24 de ore

Publicat: 14/06/2020 | 16:19

Anchetă epidemiologică la Spitalul Județean din Buzău! 12 cadre medicale au fost infectate cu SARS-COV-2. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 32 de personae, dintre care patru sunt angajați ai unității spitalicești.

Conform News.ro, în județul Buzău este înregistrat și cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus – un bebeluș de nouă luni.

CITEȘTE ȘI: 140 de ani de relaţii diplomatice între SUA şi România! Ambasadorul SUA la București: „Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american”

Un număr de 32 de buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în ultimele ore, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, citat de News.ro.

Printre noile cazuri raportate duminică se află doi medici, o asistentă şi o infirmieră din cadrul SJU Buzău, o asistentă medicală a serviciului de îngrijiri medicale la domiciliu Crucea Alb-Galbenă şi copii de 9 luni, 3 ani şi 17 ani.

CITEȘTE ȘI: Dr. Virgil Musta, avertisment pentru români! „Dacă trendul se menține crescător, trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”

Toate cazurile sunt simptomatice şi au vârste cuprinse între 9 luni şi 84 de ani.

Cei mai mulţi pacienţi sunt izolaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde s-au prezentat cu simptome specifice şi unde au rămas izolaţi până la sosirea rezultatelor.

CITEȘTE ȘI: Ultima descoperire a cercetătorilor americani: Coronavirusul se răspândește mai greu când temperaturile sunt ridicate

De la debutul epidemiei, la nivelul judeţului Buzău au fost identificate 308 cazuri. Până acum 5 persoane au murit iar 145 au fost vindecate.

CITEȘTE ȘI: Mexicul, în plină luptă cu virusul COVID-19! Au fost înregistrat aproximativ 17.000 de decese cauzate de coronavirus