Alertă în București! 12 persoane au fugit din autoizolare! Polițiștii încă îi caută. Ce pedepse riscă

Publicat: 17/03/2020 | 21:04

12 persoane care se aflau oficial în autoizolare, din cauza epidemiei de coronavirus, au fugit de acasă.

Polițiștii din București au deschis un dosar penal pentru persoanele aflate în cauză. În acest moment cei care și-au părăsit locuințele nu au fost găsiți, iar căutările continuă. (CITEȘTE ȘI: SINDICALIȘTII EUROPOL, REVOLTAŢI DE MODUL ÎN CARE E GESTIONATĂ CRIZA PROVOCATĂ DE CORONAVIRUS! E INCREDIBIL CUM SE PROTEJEAZĂ DE COVID-19)

Cele 12  persoane se întorseseră recent din Germania, Olanda, Italia și China. Cei de la Direcția Publică de Sănătate Publică și Poliția Locală au mers la domiciliile declarate de către cei care trebuiau să se afle în izolare. Autoritățile au descoperit că mai mulți oameni nu se aflau în casă.

Doar două dintre aceste persoane au fost găsite, iar ca și consecință a fost anunțată poliția. (VEZI ȘI: RECTIFICARE A NUMĂRULUI TOTAL DE INFECTAȚI CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! BILANȚUL A AJUNS LA 217, ȘI NU 222 CUM A FOST ANUNȚAT INIȚIAL)

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru zădărnicire în combaterea bolilor.

În total, au fost deschise în toată țara mai bine de 40 de dosare penale pentru aceeași infracțiune. România are până în prezent confirmate 217 cazuri de contaminare cu noul coronavirus.