Alertă în Brașov! O farmacistă a fost testată pozitiv cu coronavirus

Publicat: 18/03/2020 | 17:21

O farmacistă din municipiul Braşov a fost testată pozitiv cu Covid-19, ea fiind contact direct al primului pacient depistat cu acest virus în judeţ.

Ptrivit Agerpres, Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor din Brașov, a confirmat că testele pentru respectiva farmacistă au ieșit astăzi pozitive. Acum, femeia este internată la spital și are simptomele specifice virusului.

Președintele Colegiului Farmaciştilor Braşov spune că femeia a fost în concediu în ultimele zile şi doar „a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute”, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare.

De asemenea, Mirela Zamfirescu a comunicat că lanţul respectiv de farmacii a luat decizia închiderii. În total, a opt unităţi din Braşov își vor suspenda activitatea  pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. De mâine, joi, 19 martie, doar patru unități din Brașov din cadrul lanțului vor funcționa, din cauza lipsei de personal.

„Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop”, a mai afirmat Mirela Zamfirescu.

CITEȘTE ȘI: BĂRBATUL SUSPECT DE CORONAVIRUS CARE A FUGIT DE LA SPITALUL MATEI BALȘ A FOST GĂSIT

În România sunt înregistrate, în acest moment, 246  cazuri de coronavirus. Pe teritoriul țării, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, anunță Grupul de Comunicare Strategică.