Alertă în Beirut! Au avut loc explozii uriașe soldate cu cel puțin 10 morți și sute de răniți

Publicat: 04/08/2020 | 22:07

Situația este dramatică în Beirut unde au avut loc două explozii puternice. Au fost înregistrate peste 10 decese și sute de oameni au fost răniți.

Potrivit presei arabe, cele două explozii au avut loc în zona portului, iar motivele rămân încă necunoscute. În urma incidentului, o mulțime de persoane au fost rănite. Ministrul libanez al sănătății a vorbit despre „un număr foarte mare de răniți”. (CITEȘTE ȘI: EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎNTR-UN BLOC DIN CAPITALĂ! AU FOST EVACUATE ȘASE PERSOANE)

Întreg peisajul este unul extrem de sumbru, mai ales că spitalele nu fac față numărului mare de răniți. Un producător CNN, aflat la fașa locului, a descris ce se întâmplă în Beirut ca fiind cutremurător, oamenii răniți nu pot primi ajutor și totul este haotic

„Unii oameni au membrele rupte, alții sunt plini de cioburi. Am intrat (în spital – n.r.) și am văzut oameni întinși pe jos”, a povestit acesta.

Din primele informații, conform autoritățile libaneze, exploziile au fost provocate de un incendiu care a izbucnit la un depozit în care erau mai multe materiale explozive.

Exploziile, resimțite pe o distanță de 240 de kilometri

Se pare că cele două explozii au fost atât de puternicie încât au fost resimțite pe o distanță foarte mare. Unda de șoc a fost resimțită în orașele din apropiere, dar chiar și în Cipru, aflat la 240 de kilometri, potrivit BBC.

Mai mult, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a transmis pe Twitter că au fost înregistrate mai multe apeluri în Cipru, în urma exploziilor din Beirut. (VEZI ȘI: EXPLOZIE ÎNTR-UN BLOC DIN POPEȘTI LEORDENI. UN BĂRBAT AR FI ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ DÂND DRUMUL LA GAZE. FOTO&VIDEO)

Se pare că una dintre explozii a avut loc în apropiere de locuința fostului premier Saad Hariri, care a demisionat anul trecut în urma unor proteste masive împotriva sa, confrom Al Arabiya.