Alertă în Beijing, după ce coronavirusul a fost identificat în somonul dintr-o piață

Publicat: 15/06/2020 | 10:55

Somonul a fost retras de la vânzare din marile supermarketuri din Beijing, după ce coronavirusul a fost identificat pe taraba unui vânzător de pește. 

Este alertă la Beijing după ce Covid-19 a fost depistat pe un pe un tocător folosit pentru a tăia peștele în piața en-gros Xinfadi, scrie Global Times.

Astfel, principalele supermarketuri din capitala chineză, printre care Carrefour și Wumart, au încetat să mai vândă somon sâmbătă, scrie gândul.ro.

Este aproape imposibil ca un pește să fie infectat

Descoperirea a stârnit îngrijorări privind o posibilă contaminare a somonului, însă specialiștii spun că temutul virus nu poate fi transmis de la pește la oameni.

„Nu putem concluziona că somonul este sursa infecţiei doar pentru că noul coronavirus a fost detectat pe un tocător al unui furnizor. Gazdele cunoscute ale Covid-19 sunt mamifere. Este aproape imposibil ca un peşte să fie infectat”, a spus Cheng Gong, virolog la Universitatea Tsinghua, pe site-ul televiziunii oficiale chineze.

În China, se importă în jur de 80.000 de tone de somon anual, principalele țări furnizoare fiind Chile, Norvegia, Insulele Feroe, Australia și Canada.

Foto: pixabay.com