Alertă de la ANM! Cod galben de vânt în nordul ţării. Care sunt judeţele afectate

Publicat: 24/04/2020 | 13:44

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare meteo de vânt, mai mult zone ale țării aflându-se sub cod galben. 

Vântul va putea ajunge la viteze de până la 100 de km/h, meteorologii oferind toate informațiile referitoare la regiunile din țară care vor fi afectate, precum și intervalul de timp în care codul galben emis este valabil.

Cod Galben – Interval de valabilitate: 25 aprilie, ora 10:00 – 25 aprilie, ora 23:00

”Fenomene vizate: intensificări ale vântului” –  Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei.

(CITEȘTE ȘI: ANM A EMIS PROGNOZA METEO SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI! VREME NEOBIŞNUIT DE CALDĂ ÎN CAPITALĂ)

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

Notă: ”Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h. În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, informează ANM.

(VEZI ȘI AICI: PROGNOZA METEO, 24 APRILIE. CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI ȘI LA MUNTE)