Alertă ANM de ultimă oră! Fenomene meteo periculoase în următoarele ore, în România

Publicat: 15/06/2020 | 09:35

ANM a emis un avertisment de ultimă oră! Întreaga țară se află sub cod galben de ploi și vijelii, dar se vor manifesta și alte fenomene meteo periculoase. 

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii. Toate județele din țară se află sub cod galben de ploi și vijelii. De asemenea, specialiștii ANM susțin că se vor semnala și furtuni cu descărcări electrice, dar și tornade.

NU RATA – ESTIMĂRI METEOROLOGICE PENTRU URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI. CUM VA FI VREMEA ÎN ROMÂNIA

Avertizarea este în vigoare până mâine, la ora 10:00. În intervalul menționat vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp, după cum informează specialiștii.

Cum va fi vremea astăzi, în București

În Capitală, vremea va fi una instabilă astăzi, 15 iunie. Începând cu ora 18:00, se vor semnala furtuni însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă a zilei va fi de 23 de grade și se va înregistra la orele 15:00 și 16:00, iar minima zilei va fi de 19 grade, temperatură ce se va înregistra la ora 23:00. Pe toată durata zilei, cerul va fi înnorat, anunță specialiștii.

CITEȘTE ȘI – ANM, PROGNOZĂ METEO SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI! VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL: AVERSE TORENŢIALE ŞI DESCĂRCĂRI ELECTRICE

Săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22.06.2020 – 29.06.2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.