Alertă ANM cu efect imediat. Ce județe sunt vizate de fenomene meteo extreme, până duminică dimineață

Publicat: 14/08/2020 | 11:38

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment. Astfel, până duminică dimineață, mai multe județe din România se află sub cod galben de ploi și furtuni. 

Specialiștii ANM informează că mai mult de o treime din județele din România se află sub cod galben de ploi și furtuni violente, până duminică dimineață.

Astfel, potrivit informațiilor meteorologilor ANM, în intervalul 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00, va fi în vigoare un prim cod galben de instabilitate atmosferică.

NU RATA – ANM A EMIS UN NOU COD GALBEN DE PLOI TORENȚIALE ȘI VIJELII. CARE SUNT ZONELE VIZATE

Acesta va viza zone din zece judeţe situate în partea de vest şi sud-vest a ţării. În Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, precum şi în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp, informează ANM.

Vreme rea în România și sâmbătă, 15 august

Începând din 15 august, ora 10:00 până pe 16 august, ora 10:00, vremea instabilă va cuprinde cea mai mare parte a ţării și se vor înregistra averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, mai notează specialiștii ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 – 60 l/mp.

Capiala nu scapă, însă, de caniculă. Astăzi și mâine (14 și 15 august) vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezilor temperatura maximă va avea valori ce vor ajunge chiar și la 33 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului se vor semnala începând din seara zilei de sâmbătă (15 august). Temperaturile minime vor fi de 17 – 19 grade și se vor înregistra pe parcursul nopții.

Citește și...