Alertă ANM! Cod portocaliu și galben de grindină și vijelii în mai multe județe din țară

Publicat: 25/06/2020 | 17:45

Alertă ANM! Cod portocaliu și galben de grindină și vijelii în mai multe județe din țară, valabil până pe 26 iunie.

Avertizare cod portocaliu în intervalul 25 iunie, ora 16:30 – 25 iunie, ora 23:00. Vor fi cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată.

Local în Muntenia, Transilvania, Maramureș, la munte și pe arii restrânse în Dobrogea, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL. CÂND REVENIM LA VIAȚA NORMALĂ)

Cod galben de grindină și vijelii până pe 26 iunie

Avertizare cod galben în intervalul 25 iunie, ora 16:30 – 26 iunie, ora 02:00. Se va semnala o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în nordul, nord-vestul, centrul, sudul și sud-estul țării și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. BILANȚUL INFECTĂRILOR CREȘTE ALARMANT! S-A AJUNS LA 25.286 + 460 NOI CAZURI, DE LA ULTIMA INFORMARE)

La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.