Alertă alimentară! LIDL a retras un produs de la raft, după ce s-a aflat că e toxic

Publicat: 28/02/2020 | 14:37

Este alertă alimentară într-unul dintre cele mai mari magazine existente la noi în țară. Conducerea lanțului de supermarketuri Lidl a transmis un comunicat de presă prin care înștiințează cetățenii români cu privire că un produs furnizat de ei este extrem de toxic.

Se pare că oamenii sunt predispuși la o boală de ficat dacă consumă acest produs. Este vorba despre  ”Deluxe Paine de smochine cu migdale, 200g”. S-a descoperit o cantitate mărită de Ochratoxină în consistența acestuia, care conduce la apariția bolilor de rinichi. Alimentul a fost deja retras din toate magazinele Lidl, însă conducerea este îngrijorată în privința oamenilor care deja au cumpărat produsul și transmite următoarele:

”Lidl Romania vă informează cu privire la rechemarea și returnarea produsului Deluxe Paine de smochine cu migdale, 200 g.

Producatorul Paiarrop recheamă preventiv produsul „Deluxe Paine de smochine cu migdale, 200 g“, cu termenul de valabilitate 23.03.2020, din lotul 65506.

Ca urmare a controalelor interne, au fost determinate valori crescute de Ochratoxină A. Pe termen lung, concentrația crescută de Ochratoxina A din organismul uman poate duce la boli de rinichi.