Alegerile locale se amână! Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până la finalul anului

Publicat: 06/04/2020 | 20:20

Din cauza epidemiei de coronavirus și a stării de urgență prelungită, Guvernul Orban a adoptă, luni, o Ordonanţă de Urgenţă care prelungeşte mandatul aleşilor locali, până la sfârşitul anului.

Astfel, mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie acest an, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței de Guvern. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS! ROMÂNIA TRIMITE ÎN ITALIA O ECHIPĂ FORMATĂ DIN 11 MEDICI ŞI ŞASE ASISTENŢI MEDICALI)

 „Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, a anunţat vicepremierul.

Raluca Turcan a precizat că din cauza situației actuale va fi simplificată inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor şi desfăşurarea acestora, la recomandarea celor trei instituţii care au elaborat actul normativ. (VEZI ȘI: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII TAIE ÎN CARNE VIE! A DEMIS NU MAI PUȚIN DE PATRU MARI ȘEFI)

Astfel, partidele politice și candidații urmează să prezinte o singură listă de susținători și să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, câte 500 din fiecare județ și 1000 din municipiul București sau, în locul listelor, să fie depusă o contribuție electorală în contul bancar.