Alarmant! Un bărbat din Suceava diagnosticat pozitiv cu COVID-19 a plecat cu taxiul de la spital, fără acordul medicilor

Publicat: 31/03/2020 | 14:52

O situație alarmantă a fost descoperită în cel mai periculos județ la ora actuală din țară. Un bărbat de 79 de ani, dintr-o comună suceveană a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, însă datorită formei ușoare pe care o prezintă, medicii au decis că poate fi tratat acasă. Bătrânul însă n-a avut răbdare să aștepte echipajul medical să-l transporte, așa că a plecat cu taxiul.

Bărbatul de 79 de ani din  satul Văratic, situat la circa 13 kilometri de orașul Suceava, a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava după confirmarea bolii. Duminică, însă, datorită evoluției favorbaile a bolii”, medicii au decis că poate fi externat și tratat în izolare acasă. Medici i-au prescris tratamentul medicamentos și i-au spus să aștepte până când un echipaj medical va fi liber să-l transporte în siguranță acasă. Bărbatul, nerăbdător să se vadă în locuința sa de la sat, a plecat grăbit cu un taxi.

Azi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosarul penal în care se efectuează cercetări,  pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

CITEȘTE ȘI: EMOȚIONANT | Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate unde născuse soția,