Primul caz de coronavirus, confirmat! În lucru mai sunt 33 de teste! VIDEO

Publicat: 27/02/2020 | 00:23

A fost confirmat primul primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un tânăr, care nu a intrat, însă, în contact direct cu italianul de 71 de ani, depistat pozitiv.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a oferit primele detalii despre gorjeanul testat pozitiv cu coronavirus. Acesta spune că alte 33 de persoane sunt testate. (CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! S-A CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE INFECȚIE CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA)

Conferință de presă la MAI susțiunută de secretarul de stat ,Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache

Conferință de presă la MAI susținută de secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 26 februarie 2020

„În urma testarii persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian dn Rimini, avem primul caz confirmat de coronavirus. Pacientul nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă”, a declarat Costache.

Pacientul este în acest moment transportat spre Bucureşti, spre Institutul „Matei Balş”, unde va fi izolat. (NU RATA: PRIMELE DECLARAȚII ALE LUI RAED ARAFAT DESPRE BĂRBATUL DIN GORJ, CONFIRMAT CU CORONAVIRUS: “VA SOSI PESTE APROXIMATIV 5 ORE LA BUCUREȘTI”)

Alerta de coronavirus se extinde și, pe zi ce trece, apar tot mai multe cazuri confirmate. Pentru a limita cât mai mult riscul de răspândire a coronavirusului atât în România, cât și în lume, se vor lua măsuri drastice. Românii vor fi izolați fie la domiciliu, voluntar, fie vor intra în carantină.