ALARMANT! Bisericile sfidează regulile autorităților! Preoții au împărtășit azi credincioșii cu aceeași linguriță

Publicat: 22/03/2020 | 17:01

Situație alarmantă în toată țara. Bisericile ortodoxe ignoră complet regulile stricte impuse de autorități în privința răspândirii coronavirusului în România. La doar o zi de la anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne. Coform noilor măsuri, preoții pot împărtăși credincioșii doar acasă, iar slujbele trebuie să fie ținute fără public. Astăzi, însă, zeci de preoți au primit credincioșii în biserică, ca în orice altă zi normală. Mai mult, toți i-au împărtășit pe oameni cu aceeași lingură.

Primul exemplu concret vine din Cluj-Napoca, acolo unde și deputatul USR, Emanuel Ungureanu a avut o reacție la cele văzute. Acesta s-a arătat orpilat pe Facebook, de faptul că „în plină EPIDEMIE de coronavirus, conducerea Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și de pretutindeni, sfidează regulile de igienă și de bun simț și împărtășește credincioșii cu ACEEAȘI LINGURĂ”.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Franța! Primul medic mort în urma infectării cu Covid-19

Mai mult, deputatul și-a exprimat părerea despre cum vede acesta credința reală în Dumnezeu.

„Dumnezeul pe care l-am cunoscut eu îndeamnă la înțelepciune, spiritualitate autentică, nu la batjocorirea credincioșilor care nu știu în ce pericol sunt! Un guvern slab care a RECOMANDAT să rămânem acasă o să culeagă furtuna prostiei și a lașității pe spinarea unui popor dezorientat care nu înțelege pericolul decât atunci când vede primii morți”, a scris revoltat deputatul.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„Niciun credincios nu a venit cu lingura de acasă” „În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel c Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului ă s-a urmat procedura obițșnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată, și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioși”

De asemenea, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și nu vor mai avea loc astfel de evenimente.

CITEȘTE ȘI:  O actriță din celebrul serial Casa del Papel a fost confirmată cu noul…

Şi la biserica Bucur din Bucureşti preoţii au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi lingură.

De asemenea, şi în Brăila au fost surprinşi credincioşi care se împărtăşeau cu aceeaşi lingură.