Al treilea lockdown în Austria. Țara intră în carantină până spre sfârșitul lunii ianuarie

Publicat: 27/12/2020 | 12:36

De sâmbătă, Austria a intrat în carantină pentru a treia oară. Primele doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva noului tip de coronavirus au început să sosească în această ţară, informează dpa, citată de Agerpres.

Austria a luat măsura închiderii timp de aproximativ o lună, până se termină Campania de vaccinare, pentru a asigura protecția tuturor cetățenilor austrieci.

Livrarea celor aproximativ 10.000 de doze de vaccin s-a făcut din Belgia via Germania, au informat autorităţile austriece. La fel ca în mai multe ţări ale UE, campania de vaccinare din Austria va începe duminică, iniţial pentru rezidenţii căminelor de bătrâni de peste 80 de ani.

VEZI ȘI: Polonia va intra în lockdown național până pe 17 ianuarie

Al treilea val de COVID-19?

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că se aşteaptă ca un al treilea val al pandemiei să lovească Europa la începutul lui 2021.

„Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi”, a spus el pentru postul ORF.

Restricții în Austria

Magazinele, exceptând cele alimentare şi farmaciile, vor fi închise până pe 17 ianuarie. Saloanele de coafură şi multe alte servicii vor fi închise, la fel ca şi facilităţile culturale şi de petrecere a timpului liber.

Austriecii vor putea ieşi din locuinţele doar cu motive întemeiate, printre care se numără şi activităţile fizice sau plimbările. Contactele cu membrii altor gospodării vor fi puternic restricţionate.

Numeroasele staţiuni din Austria au fost deschise cu reguli stricte de carantină sau limitate doar la localnici.

CITEȘTE ȘI: Lituania a intrat în lockdown național până pe 31 ianuarie