Al treilea cel mai bătrân om de pe planetă este din Prahova! Câți ani are și ce decizie a luat când avea doar 86 de primăveri FOTO

Publicat: 20/02/2020 | 21:32

Un prahovean, care de mai mulți ani s-a mutat în București, este al treilea cel mai bătrân om de pe pământ. Se numește Dumitru Comănescu și are 111 ani și trei luni! S-a născut pe 8 noiembrie 1908.

Japonezul Chitetsu Watanabe și britanicul Robert Weighton (ambii vor împlini 113 ani luna viitoare) se află pe primele două locuri.

Revenind la Comănescu, acesta a copilărit în comuna Provița de Jos, județul Prahova.

A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești, scrie zdp.ro.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică.

La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea.

Localnicii din Provița de Jos îl cunosc ca “nea Mitică” și spun că secretul lui a fost consumul de produse naturale, în special lapte și miere.