Al treilea bebeluș născut la maternitatea Odobescu din Timișoara a fost confirmat pozitiv la noul coronavirus: ”Acolo a fost și este un focar de COVID-19”

Publicat: 16/04/2020 | 21:07

Situație din ce în ce mai gravă la maternitatea ”Odobescu” din Timișoara, acolo unde încă un bebeluș a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Din păcate, și mama sa este infectată.

Născut pe data de 1 aprilie, bebelușul a fost externat, împreună cu mama sa, pe 6 aprilie, numai că în urmă cu două zile a început să tușească și a fost trasnsportat la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara. După ce au fost testați, copilul și mama au fost confirmați ca fiind pozitivi la COVID-19. Astăzi, au fost internați la clinica Bega. ”Nu este corect să continuăm să aruncăm cu noroi în maternitatea Odobescu. Peste tot în lume au fost și scăpări de virus. Greu de stabilit cum s-au petrecut(n.red. – infectările din maternitate)și asta nu înseamnă că trebuie să-i speriem pe oameni, pe mămicile care, până una alta, acolo nasc, că nu există alternativă. Și au născut foarte multe în ultima perioadă”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit pressalert.ro.

„Acolo a fost și este un focar de COVID-19. Au fost mai multe cadre medicale infectate. Acestea au reclamat faptul că nu au avut echipamente de protecție. A fost acel lot de 10 bebeluși testați. Doar unul a fost confirmat, dar iată că apar noi cazuri. Ieri a fost un al doilea bebeluș care a avut simptome. Și mama lui a fost internată. Azi avem al treilea caz, asta în condițiile în care primarul Nicolae Robu a încercat să spună că nu e nicio problemă”, a declarat jurnalistul Dragoș Boța la Antena 3.

(CITEȘTE ȘI: OMS A STABILIT CELE 6 CONDIȚII NECESARE PENTRU RELAXAREA MĂSURILOR RESTRICTIVE ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI)

”Ei operează în continuare, nu au niciun stres”

Maternitatea Odobescu a intrat în carantină după ce cinci asistente din cadrul instituției au fost confirmate cu virusul COVID-19. Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Una dintre asistentele infectate cu coronavirus a făcut dezvăluiri uluitoare. Ea a mărturisit că numărul mare de persoane depistate cu coronavirus la Maternitate nu este deloc surprinzător, având în vedere că pacientele infectate cu coronavirus se plimbau prin spital, iar medicii ieșeau din izolare pentru a opera.

”Fetele săracele lucrează în continuare, nu au fost testate. Au fost și paciente pozitive pe care le-am tratat și apoi am aflat că au coronavirus. Ei operează în continuare, nu au niciun stres. Deja trecem pe a doua săptămână de când s-a aflat că în maternitate există cazuri pozitive. Se știa și pe jos, pe la parter, că erau paciente pozitive și umblau prin spital, fără nicio problemă. Erau medici care erau în izolare și veneau la lucru să opereze. Chiar joi l-am întrebat pe un medic de ce vine la lucru, dacă este în izolare. Atât îi interesează – să se opereze și să ne cheme la lucru”, a declarat asistenta pentru tion.ro.

(VEZI ȘI AICI: UN POLIȚIST A FOST SUNAT DE LUDOVIC ORBAN, DUPĂ CE A VĂZUT MESAJUL POSTAT DE OMUL LEGII PE FACEBOOK)