Al treilea băcăuan confirmat cu coronavirus a venit din Spania

Publicat: 24/03/2020 | 12:20

Al treilea băcăuan confirmat cu coronavirus a venit din Spania. El a fost imediat izolat la domiciliu, dar după patru zile a început să se simtă rău.

Un băcăuan în vârstă de 39 de ani s-a întors în țară împreună cu soția, pe 17 martie, și imediat a fost izolat la domiciliu. Patru zile mai târziu, bărbatul s-a simțit din ce în ce mai rău și a fost transportat și izolat la Spitalul Județean Bacău, iar testele au demonstrat că e infectat cu coronavirus.

Băcăuanul a fost transportat, marți, la Spitalul Boli Infecțioase din Iași. Primele probe prelevate de la soția acestuia au arătat că ea nu e infectată, dar urmează să fie repetate. Bolnavul locuia în Barcelona și s-a întors acasă de frica epidemiei care a atins cote alarmante în Spania. Astfel că a venit în România, la pachet și cu virusul. (CITEȘTE ȘI: METROREX, MĂSURI DE PREVENȚIE ADOPTATE ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS)

Așa s-a întâmplat și cu băcăuanul de 37 de ani, internat în București, care venise din Franța. Primul pacient din Bacău infectat e un bebeluș, de un an și cinci luni, și se pare că virusul l-a luat de la mătușa acestuia, întoarsă din Italia.