Al patrulea deces în județul Bacău, din cauza COVID-19. Dinu Raluca, doctor la Spitalul Județean de Urgență, trage un semnal de alarmă: “Nu ne permitem să…”

Publicat: 02/04/2020 | 12:33

S-a înregistrat cel de-al patrulea deces în județul Bacău din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, dintr-o comună limitrofă, care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bătrâna a fost internată în data de 27.03.2020 în secția de terapie intensivă, iar ulterior a fost depistată pozitivă cu Covid-19.

NU RATA: CINE ESTE PACIENTUL ZERO DIN SUCEAVA! MEDICII O ACUZĂ CĂ A INFECTAT SUTE DE OAMENI. CE SPUNE SOŢUL FEMEII CĂ S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT

Decesul a survenit joi dimineață, iar acest nou deces îi sperie și mai tare pe medicii din Spitalul Județean Bacău. În urmă cu trei zile, directorul medical al unității medicale le solicita autorităților să nu mai fie aduși bolnavi de coronavirus.

CE FUNCȚIE îndeplinește acum VICTOR COSTACHE. Anunțul a fost făcut de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Bacău sunt tratați mai mulți pacienți cu coronavirus, iar mulți alții sunt suspecți de infectare cu COVID-19.

”Toți acești pacienți sunt direcționați spre SJU Bacău, pentru că spitalele din Iași nu mai preiau aceste cazuri medicale! Nu trebuie periclitată funcționarea SJU Bacău, spital căruia se adresează pacienți din tot județul Bacău (județ cu 600.000 locuitori) și care au nevoie de tratament de specialitate urgent, pentru alte afecțiuni și patologii care le pun viața în pericol. La nivelul SJU funcționează secții inexistente la celelalte unități medicale din județ, care pot deservi mult mai bine cazuistica medicală. Este vorba de secțiile Radioterapie, Maternitate (mari prematuri), Chirurgie plastică (mari Arși) sau Chirurgie pediatrică care sunt singulare in județ prin natura serviciilor medicale oferite!”, a explicat medicul Dinu Raluca.

NU RATA: SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN

Trebuie să reușim să ținem la distanță de SJU Bacău flagelul coronavirus! Astfel, menținem unitatea medicală pentru miile de pacienți nonCovid, care au nevoie de serviciile noastre medicale. Nu ne permitem să facem din SJU Bacău un nou caz ‘Suceava’!”, a mai declarat dr. Dinu Raluca.