Al doilea atac în ultimele 48 de ore! Un bărbat din Harghita a fost rănit grav de un urs

Publicat: 21/06/2021 | 08:04

Un bărbat de 53 de ani, din Harghita, a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, după ce a fost atacat de un urs. Este al doilea atac din județ în ultimele 48 de ore, iar oamenii se tem pentru viața lor.

Bărbatul şi câinele său au fost atacaţi de un urs într-o pădure din judeţul Harghita. S-a întâmplat în comuna Căpâlniţa, iar atacul a avut loc în momentul în care bărbatul venise să vadă animalele pe care le deţine în zona respectivă şi făcea verificări la gardul electric care împrejmuieşte gospodăria sa. (CITEȘTE ȘI: FUGĂRIT DE URS, UN BĂRBAT DIN JIBOU A GĂSIT SCĂPAREA URCÂNDU-SE ÎN COPAC! A STAT ACOLO 7 ORE)

Bărbatul a fost rănit şi a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde a avut nevoie de o operaţie. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră iar acum pacientul este în stare stabilă.

În urma celor două incidente, oamenii sunt revoltați și speriați și cer socoteală autorităților. Legat de această situație, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că trebuie luate măsuri urgente pentru a preveni apariția altor victime.

„Vedem zi de zi cum crește aproape exponențial numărul de apeluri la Ro-Alert, este un fenomen care se generalizează și este nevoie de intervenție promptă, imediată, pentru a salva viețile omenești. Din păcate, au venit aceste două cazuri care arată complexitatea fenomenului și riscurile la care se expun fermierii, în primul și-n primul rând, în zonele unde sunt stâne, în zonele unde schimbă, de exemplu, gardul electric, așa cum s-a întâmplat în ultimul caz, când proprietarul gardului electric s-a dus să amenajeze sau să repare ceva. Era exact gardul electric pus ca să apere omenii de urs și lângă gardul electric a fost atacat.

Deci, aceste soluții „magice” trâmbițate de unii agenți iresponsabili nu sunt magice și nu te apără de fiecare dată în cazul în care un urs atacă. Este un fenomen extrem de periculos, sunt zeci, sute de cetățeni care se tem pentru viața lor, pentru viața copiilor și trebuie să existe o responsabilitate la nivel instituțional și statul trebuie să-și apere cetățenii în primul rând și după aceea, desigur, și animalele trebuie strict protejate”, a declarat Tanczos Barna, duminică seara, la Digi24.