Ai stat în preajma unui bolnav de COVID-19? După câte minute te poți infecta: ”Virusul devine extrem de contagios…”

Publicat: 30/04/2020 | 17:30

Țările afectate de pandemia de coronavirus caută – prin specialiștii din domeniul sanitar – răspunsuri pentru nenumăratele semne de întrebare care au fost ridicate de mai multe luni de zile. Decriptarea cirusului ucigaș este o adevărată provocare, iar cercetările se pot prelungi pe o perioadă lungă de timp.

Unele dintre aceste semne de referitoare sunt referitoare și la posibilitatea ca activitățile sportive să poată fi derulate, iar specialiști din Danemarca au ajuns la o concluzie interesantă după ce au studiat modul de manifestare al noului coronavirus în două situații:

  • în spații deschise
  • în spații închise

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ MEDICALĂ. OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU DESCOPERIT 6 TIPURI NOI DE CORONAVIRUS LA LILIECII DIN MYANMAR)

COVID-19 în spații deschise

Potrivit specialiștilor danezi, noul coronavirus poate infecta o persoană care a intrat în contact cu un bolnav dacă distanța dintre aceștia este mai mică de doi metri, iar intervalul de timp în care persoanele au stat alături este mai mare de 15 minyte. Datele obţinute în urma respectivului studiului au scos în evidență faptul că riscul infectării cu noul coronavirus e mult mai mic în aer liber. Concluziile specialiștilor au fost folosite ca punct de plecare pentru a argumenta siguranța evenimentelor sportive, în special a meciurilor de fotbal.

COVID-19 în spații închise

Dacă vorbim despre spațiile închise, noul coronavirus este foarte contagios dacă distanța socială de 1,5 metri dintre două persoane nu este respectată, propagându-se mult mai repede, informează antena3.ro.

(VEZI ȘI AICI: UN NOU SIMPTOM AL INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. CUM SE MANIFESTĂ ȘI CE SPUN SPECIALIȘTII)