Aflată în comă și infectată cu COVID-19, o tânără în vârstă de 27 de ani, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă

Publicat: 10/05/2021 | 12:55

Aflată în comă și infectată cu COVID-19, o tânără în vârstă de 27 de ani, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. A doua zi, după naștere, femeia s-a trezit din comă.

Însărcinată în 29 de săptămâni, Marriam Ahmad a fost internată în spitalul Grange din Cwmbran, Țara Galilor, după ce a fost diagnosticată pozitiv cu nou coronavirus. Tânăra suferea de astm, iar starea ei de sănătate s-a agravat rapid. Așa că medicii au decis să o bage în comă indusă pentru a-i face operația de cezariană.

Totodată, doctorii erau scpetici în privința șanselor de supraviețuire atât ale mămicii, cât și ale bebelușului. Miracolul, însă, s-a produs! Marriam a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă și a doua zi după naștere s-a trezit din comă. „Habar n-aveam ce s-a întâmplat”, a spus ea.

În prima săptămână de viață a fetiței, Marriam nu a putut să-și vadă fiica deoarece era născută prematur și a fost transferată la incubator. Asistentele, însă, i-au fost alături și i-au arătat, zilnic, mămicii poze cu minunea ei. Iar, acum, micuța Khadija este acasă, sănătoasă și cântărește aproape patru kilograme. La rândul său, starea de sănătate a lui Marriam s-a îmbunătățit.