Aeroportul din Timișoara, concedieri masive din cauza coronavirusului

Publicat: 13/03/2020 | 10:54

Criza coronavirusului este din ce în ce mai accentuată, iar repercusiunile pe termen mediu și lung nu pot fi, încă, anticipate. Însă apar probleme, în diferite domenii, iar unul dintre acestea îl reprezintă transporturile.

Aeroportul din Timișoara se confruntă cu o situație dificilă, în condițiile în care au fost pierduți 40% din pasageri în ultimele zile. Anularea curselor spre și dinspre Italia a provocat pierderi de aproximativ 180.000, iar mulți angajați vor rămâne fără locurile de muncă. „Propunem o nouă structură organizatorică, cu personal mai redusă”, a declarat directorul aeroportului din Timișoara.

„Numărul curselor e redus, pasagerii la fel. Se vor lua tot felul de măsuri legate de angajați, fie vom intra în concedii fară plată, fie vom reduce programul de lucru de la 5 zile la 4 zile”, a spus un angajat al aeroportului, potrivit informațiilor furnizate de romaniatv.net.

Conform sursei citate mai sus, Aeroportul Internațional Timișoara a rămas doar cu 58 din cele 127 de zboruri care erau efectuate săptămânal. Angajații care rămân să lucreze în aeroport vor avea salariile diminuate și, totodată, nu vor mai primi bonusuri și prime.