Adriana și Sergiu, doi tineri polițiști, au salvat o femeie care a vrut să-și ia viața. ”Prinde-o de mână și hai să o scoatem afară! Trăiește, dar…” Mesajul de pe Facebook este tulburător

Publicat: 03/05/2020 | 09:40

Adriana și Sergiu se aflau ieri în serviciul de patrulare în Sighișoara, când au fost apelați prin stație de dispecerul de serviciu. O femeie se aruncase în râul Târnava! Cei doi au salvat-o, dar nu fără emoții. (CITEȘTE ȘI: Incredibil! Icoana Maicii Domnului, de la Mănăstirea Oituz, plânge cu lacrimi de mir! Să fie oare un semn divin în plină pandemie)

În replică față de gestul lor, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook toată acțiunea, pas cu pas, iar în final i-a felicitat. (NU RATA: Ionuț, băiatul de 16 ani, care se confrunta cu o boală autoimună, a fost adus din Italia, să moară acasă. A lăsat un mesaj de adio: „S-a terminat cu boala și cu suferința”)

”- Mergeți de urgență pe malul Târnavei, în apropiere de strada Nouă, o persoană s-a aruncat în râu. Voi sunteți cel mai aproape, poate reușiți să o salvați!

Imediat cei doi s-au îndreptat către locul indicat, unde au găsit o persoană extrem de agitată.

– Eu am sunat la 112! Uitați acolo e femeia, arătând celor doi persoana care se zbătea să rămână la suprafața apei.

– Intru eu, i-a spus Sergiu Adrianei. Râmâi aici să mă ajuți când o aduc. E malul prea abrupt și nu știu dacă pot să o ridic singur. Comunică-le celor de la ambulanță locul exact în care suntem.

După câteva minute, victima a fost adusă la mal.

– Prinde-o de mână și hai să o scoatem afară! Trăiește, dar este epuizată de efort, a spus Sergiu care, din grabă, intrase în apă cu tot cu echipament, inclusiv cu masca de protecție.

Într-un final, femeia a fost preluată de echipajul de pe ambulanță și stabilizată.

– Dumneavoastră sunteți bine? Apa este foarte rece… l-a întrebat medicul de pe salvare pe Sergiu.

– Sunt bine, nu vă faceți griji! Acum simt și eu frigul, dar cine credeți că s-a mai gândit la asta? Trebuia să salvăm femeia. Îmi schimb uniforma și mă întorc la muncă. Mai avem până terminăm tura.

Sergiu, Adriana, nici noi nu ne gândim prea mult și din suflet vă adresăm felicitările noastre!

Cu respect!

PS. Pentru că Adriana are 20 de ani, iar Sergiu 22, astăzi de Ziua Internațională a Tineretului le spunem lor și tuturor tinerilor LA MULȚI ANI!”, este postarea pe Facebook-ul oficial al Ministerului de Interne.